Biografie

Jermain Lo begon zijn tv-productie carrière in 2002 toen hij als student Small Business & Retail Management de voorlichtingsserie Makambiá maakte. Deze serie werd via Telecuraçao uitgezonden.

Screenshot 2019-09-28 16.27.44
Screenshot 2019-09-28 16.29.45

Deze serie was gericht op Antilliaanse jongeren die van plan waren een studie in Nederland te gaan volgen. Het doel van de serie was uitval van deze studenten te voorkomen door ze een realistisch beeld van het leven als Antilliaanse student te geven.

Screenshot 2019-09-28 16.31.31

In de acht jaren daarna heeft Lo zijn expertise ontwikkeld door te werken voor NPS-Tambu een landelijk Papiamentstalige radioprogramma van de publieke omroep. In Nederland. Ook heeft hij voor Multiculturele Televisie gewerkt, een omroep die diversiteit en saamhorigheid in de Nederlandse maatschappij stimuleert. Alhier heeft Lo van dichtbij kunnen zien hoe universele knelpunten zoals discriminatie, uitsluiting, maar ook afkeer van minderheden op een cultuur werken. Net als Lo hebben mensen als Ahmed Abouthaleb, Danny Ghosen, Nadia Moussaoudi, Prem Radakishun, Ersin Kiris, ervaring opgedaan bij MTNL.

Vanaf 2002 is Lo naar Curaçao blijven gaan om, soms met eigen middelen, Screenshot 2019-09-28 16.33.58maatschappelijke producties te maken. In 2010 begon Lo voor zichzelf en maakte in 2010 en 2012 de televisieserie ‘Tula su Kosecha’. Hij werkte voor Hogeschool Rotterdam, Internationale Documentaire Festival Amsterdam.

Jermain-Filming
Maar wederom bleef hij naast zijn werkzaamheden in Nederland altijd uitwijken naar de Antillen om daar te helpen aan de ontwikkeling van film en televisie. Zo werkte hij samen met vele van zijn generatiegenoten en de generatie na hem zoals Selwyn de Wind, theatermaker Archell Thompson, Pito Polo, Ramses Petronia, Stevan Llewelyn, Hester Jonkhout, Sulin Passial en vele anderen.
Hij maakte voorlichtingsfilms over emigratie voor de overheid op Curaçao en over dialyse voor het ziekenhuis in Bonaire of filmde wijkbewoners tijdens het Oasis project.

Bovenal is Jermain Lo zeer trots op zijn ervaringen tijdens de productie van de film ‘Mi Kulpa’.

Screenshot 2019-09-28 16.36.55

 
‘Mi Kulpa staat in de rij met films uit Curaçao als Ava i Gabriel, Almacita di Desolato, PanMan en Zulaika. Het is dé modernste professionele film in het Papiaments’; volgens Lo.

%d bloggers liken dit: